Microdermabraziune cu pulbere de diamant
Ce este microdermabraziunea?
Microdermabraziunea reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de curatare, improspatare si refacere a supletei pielii, un tratament non-invaziv si nedureros, cu rezultate vizibile inca de la prima sedinta.
Eficacitatea acestui tratament facial este usor de observat, rezultatele vorbind de la sine!
Prin tratamentul Microdermabraziune cu diamante, stratul cornos superior al pielii este exfoliat si inlaturat cu ajutorul unor capete de diamant diferite, in functie de zona tratata. Celulele moarte ale pielii sunt apoi eliminate prin vacuum. Acest sistem, spre deosebire de alte aparate conventionale, nu foloseste cristale vrac sau orice alte mijloace de abraziune, in scopul evitarii inflamarii pielii si al aparitiei altor reactii cutanate.
În schimb, acest aparat ofera un tratament inovator hipoalergenic cu diamante, pentru a garanta o abraziune personalizata pentru toate partile corpului. Imediat dupa tratament, pielea tratata se va simti mai catifelata si mai neteda. Atunci când este efectuat in mod regulat, tratamentul de microdermabraziune cu diamante va genera rezultate foarte bune pe toate tipurile de piele. Acesta poate fi utilizat pe fata, barbie, zona decolteului si pe tot corpul, sprijinind astfel procesul de reinnoire a celulelor.
Dupa tratamentul de microdermabraziune cu diamante, pielea va absorbi cu usurinta ingredientele active din produsele dermaceutice folosite. Aceste ingrediente active reprezinta o parte importanta a tratamentului de microdermabraziune cu diamant, recomandarea noastra fiind ca tratamentul sa fie continuat cu produse adecvate pentru utilizare la domiciliu.
AVANTAJELE aparatului de Microdermoabraziune cu diamante de la CONTOUR
- CONTROL MAXIM – Stratul cornos nu este eliminat cu ajutorul cristalelor, ci prin efectuarea unei abraziuni controlate cu ajutorul unui varf de diamant.
- FLEXIBIL – Exista 9 varfuri de diamant diferite care pot fi schimbate in cateva secunde. Varfurile de diamant variaza in dimensiune si intensitate de abraziune.
- DELICAT – Tratamentul se efectueaza foarte fin, deoarece nu sunt folosite cristale.
- CORPORAL – Se pot efectua tratamente corporale, de exemplu pentru vergeturi.
- IGIENIC – Zona de lucru este intotdeauna curata, nu raman particule de cristal. Capetele de tratament se sterilizeaza dupa fiecare tratament.
- SIGUR – Abraziunea se efectueaza in conditii de siguranta, controlat si fara agresiuni, deoarece nu exista capete rotative sau care vibreaza.
- HIPOALERGENIC – In timpul tratamentului pielea nu intra in contact cu substante straine.
- FIABIL – Extrem de fiabil – nici aparatul si nici tuburile nu se pot bloca. Fara uzura – diamantul este cel mai dur material si nu se uzeaza.
OBIECTIVELE TRATAMENTULUI de Microdermoabraziune cu diamante:
- Stimularea formarii de noi celule;
- Cresterea productiei de colagen si elastina;
- Rafinarea instant a texturii pielii;
- Reducerea ridurilor faciale si a liniilor de expresie;
- Imbunatatirea vizibila a tesutului cicatricial;
- Reducerea celulitei si a vergeturilor;
- Peeling in profunzime;
- Reducerea cicatricilor provocate de acnee;
- Tratarea ridurilor mici din zona ochilor;
- Masaj cu vacuum – fermitate vizibila imediat;
- Reducerea porilor dilatati;
- Reducerea tulburarilor pigmentare;
- Reducerea petelor de varsta;
- Redarea prospetimii, luminozitatii si elasticitatii pielii;
- Tratarea conturului buzelor si a sprancenelor inainte de aplicarea machiajului permanent;
- Stimularea circulatiei limfatice, ajutand la eliminarea toxinelor.
Pentru cine este recomandata microdermoabraziunea?
Orice persoana poate beneficia de microdermabraziune, acest tratament adresandu-se oricui persoane are probleme specifice sau, pur si simplu, doreste o ingrijire adecvata si corecta.
Pot exista efecte secundare si care sunt contraindicatiile microdermabraziunii?
Microdermabraziunea cu diamante nu prezinta efecte secundare, cu exceptia unei usoare inrosiri temporare a zonei tratate.
Nu este recomandata expunerea la radiatii UV imediat dupa efectuarea sedintei de microdermabraziune.
Microdermabraziunea nu este recomandata pentru persoanele cu cheratoza, cancer de piele, leziuni nediagnosticate, rozacee activa sau acnee (stadiile 3-4), diabet, tulburari autoimune, capilare fragile, eczeme, dermatite, psoriazis sau lupus. Tratamentele cu laser recente sau cele pentru acnee constituie, de asemenea, contraindicatii.
Ce nu poate trata microdermabraziunea?
Microdermabraziunea cu diamante nu poate vindeca cicatrici severe sau zone profund cicatrizate pe fata si pe corp. Acest tratament functioneaza bine pe stratul superior al pielii. Ea nu poate reconstrui epiderma, cum ar face chirurgia cu laser sau tratamentul cu dermabraziune. Nu va asteptati ca microdermabraziunea sa elimine tatuaje sau sa trateze cicatrici si arsuri severe!
Cand mergem la microdermabraziune si care este durata tratamentului?
In functie de problematica tenului, esteticiana va recomanda numarul de sedinte si frecventa acestora. De regula, un tratament necesita intre 4 si 6 sedinte, la interval de 1-2 saptamani. Pot fi efectuate si sedinte lunare de preventie si intretinere.
Durata unei sedinte de microdermabraziune cu diamant variaza intre 20 min. si 90 min, in functie de problema tratata. Procedura simpla dureaza 20 min, iar, in cazul in care este necesara combinarea microdermabraziunii cu alte tratamente faciale, cum ar fi hidratarea, hranirea, rejuvenarea sau curatarea tenului prin extractii, se poate ajunge pana la 90 min.
Este necesara o pregatire prealabila microdermabraziunii?
Este recomandata intreruperea medicamentatiei pe baza de aspirina, Retin-A, Renova, Diferin sau produse cu acid glicolic. Totodata, se recomanda cu o saptamana inainte de microdermabraziune: intreruperea fumatului (pentru a imbunatati fluxul de sange), evitarea bronzatului si epilarea definitiva sau cu ceara.