Mezoterapie corporala

CONTOUR your BODY!

Mezoterapia virtuală reprezintă o terapie inovatoare de excepție, fiind printre puținele tratamente ce permit introducerea în profunzime a substanțelor active. De regulă, dintre ingredientele unei creme, foarte puține – numai 5%- ajung efectiv în profunzime. Prin intermediul tratamentului de dermoporație, dintr-o singură aplicare, 95% din ingredienții activi patrund în straturile profunde ale pielii.

Produsele utilizate în cadrul mezoterapiei virtuale sunt amestecuri ce conțin foarte multi compuși activi ce sunt necesari pentru o funcționare optimă a celulelor pielii. Unele cocktail-uri mezoterapeutice conțin 50-60 de ingredienti activi (acid hialuronic, aminoacizi, vitamine, minerale, extracte din plante, substanțe lipolitice – care „topesc grăsimile”, substanțe vasodilatatoare și altele, cu rolul de a stimula regenerarea celulară, hrănirea și hidratarea în profunzime, stimularea formării colagenului, creșterea metabolismului celular.

Cu ajutorul unui curent electric, aparatul de mezoterapie introduce în structura pielii cocktail-uri ce conțin vitaminele, mineralele, aminoacizii de care aceasta are nevoie pentru hrănire și rejuvenare, stimulându-i metabolismul, microcirculația sangvină și, odată cu aceasta, sinteza de noi fibre de colagen și elastină. Rezultatele sunt vizibile imediat după tratament, pielea este vizibil mai fermă, mai elastică și mai luminoasă, având un aspect odihnit, întinerit, efectul menținându-se pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mezoterapia virtuală utilizează simultan doi curenți, cu efecte complementare:

        + curentul alternativ – rectangular creează un fenomen numit electroporație, care mărește porii epidermei de aproximativ 400 de ori,  ceea ce îi conferă un grad ridicat de permeabilitate, determinând o intensificare a fluxului sanguin tranzitoriu. Practic, permite deschiderea temporară a barierei fosfolipidice și formarea  unor canale de trecere, prin care substanțele active din serumurile folosite vor ajunge la celulele țintă.
        + curentul galvanic sau continuu produce electroforeza (electro-osmoza) și este folosit pentru penetrarea în straturile profunde ale pielii a ingredientelor active din cocktailul cosmetic. În funcție de problema tratată, se folosește un anumit cocktail care se aplica direct pe piele, substanțele fiind introduse în derm (stratul mijlociu al pielii) prin intermediul unui aplicator facial sau corporal. Aceasta tehnică permite dispersia omogenă a substanțelor în straturile profunde ale pielii. Este o metodă complet nedureroasă, tratamentul constând într-un masaj plăcut care oferă și relaxare totală. Având un amperaj mic, a cărui intensitate și direcție rămân constante în timp, curentul galvanic are rolul de a spori metabolismul celular, determinând o vasodilatare superficială.

Concomitent cu tratamentul de dermoporație se folosește și terapia LED – o terapie complementară ce ajută la arderea grăsimilor, dar în același timp stimulează și un răspuns din partea sistemului imunitar, întărind capacitatea organismului de autovindecare. Retenția de apă și toxine este redusă și ea la minim. Terapia LED este complet non-agresivă și non-invazivă pentru organism.

Deși asemănătoare cu laserul, terapia LED se propagă pe o suprafață mai mare și nu emite suficientă putere pentru a distruge țesutul, ci doar pentru a stimula un răspuns de autovindecare din partea organismului. De asemenea, stimulează producția de colagen, reduce producția de melanină și are rol complementar în sedințele de tratare a ridurilor, în sedințele de tonifiere musculară și de fermitate a epidermei.

Recomandări ale mezoterapiei virtuale la nivel corporal: celulita de orice grad, aglomerări de grăsimi inestetice localizate pe gambe, coapse, fese, șolduri, abdomen, brațe, zone cu retenție de apă, relaxare cutanată, remodelare corporală, vergeturi și cicatrici, este ideală pentru tratarea senzațiilor de picioare grele și dureri musculare, întrucât reduce tensiunea și elimină efectele stres-ului.

Rezultate obținute la nivel corporal prin mezoterapie:

        + decongestionarea țesutului prin intesificarea fluxului sanguin, a microcirculației și a drenajului limfatic,
        + efect puternic anticelulitic și lipolitic datorită ingredientelor active introduse în derm: L-carnitină, guaranină, cofeină, teobromină, extract de aceba, extract de iederă, extract de fucus, extract de Centella Asiatica, extract de Yerba Mate.
        + prevenirea creșterii adipocitelor și a depozitării de lipide
        + scăderea în grosime și volum a celulelor de grăsime
        + efect de fermitate și creștere a tonusului pielii
        + efect stimulant, energizant,
        + diminuarea telangiectaziilor.


Mezoterapia virtuala este un tratament care conduce la rezultate deosebite atunci cand este respectat ritmul sedintelor. Pentru un efect maxim si rapid, se recomanda îmbinarea cu alte terapii (  Microdermabraziune, Oxigenare Hiperbarica, ColdPLASMA, masaj).

La nivel corporal, seria de tratamente include 8-10 sedințe și durează 30 minute/sedință.
Sedințele de mezoterapie, atât cele faciale cât și cele corporale, se efectuează la o distanță de 4-5 zile între ele. Un tratament exact va fi stabilit pentru fiecare caz în parte, în funcție de problemă, vârstă și evoluție.

Substanțele active utilizate în mezoterapia virtuala sunt, în principiu, substanțe existente în organismul uman ale căror cantitati se diminuează pe parcursul vieții. Acestea fac parte din categoriile aminoacizilor, vitaminelor, enzimelor și antioxidanților, create pentru regenerarea profundă a pielii, revitalizare și încetinirea simptomelor de îmbătrânire a pielii.