Manichiura
-serviciu suspendat temporar-

Rasfat pentru unghii

Manichiura nu trebuie sa fie una dintre cele sapte minuni ale lumii, dar exista unele cerinte: unghiile sa fie sanatoase, instrumentele sterilizate, culorile bine alese, sa reziste macar o saptamana, iar noi sa ne simtim glamour

In anii ‘40, manichiura nu era o necesitate. Cele care isi colorau unghiile (de obicei, in rosu aprins) erau doar femeile cochete si excentrice. Dar, din anii ‘40 pana astazi s-au schimbat atat de multe! In moda, in cosmetica, in ingrijirea corporala si in mintea noastra, a femeilor, au avut loc revolutii repetate. S-au infiintat academii de manichiura, ai caror absolventi ajung maestri ai unghiilor.

Exista specialisti in tratamentul unghiilor, vitamine si creme exfoliante pentru unghii, uleiuri esentiale si masti speciale pentru cuticule. Exista echipe de creatie, care stabilesc tendintele in design-ul unghiilor, de la un sezon la altul, la fel de flatante pentru noi precum tendin­te­le in machiaj.

Din pacate, insa, linia de demarcatie intre extravaganta si vulgaritate e atat de subtire, incat se poate lesne trece in partea cealalta.

  • Aspectul unei unghii sanatoase e roz translucid, cu suprafata usor convexa. Partea inferioara adera la epiderm. Sub un fald de piele subtire (cuticula), se afla baza germinativa (locul in care se formeaza si creste unghia).
  • Viteza de crestere a unei unghii sanatoase este de 0,1 mm pe zi la maini. Inlocuirea completa se face la 2-3 luni. O boala ge­nerala, o afectiune cardio-pulmonara sau sistemica sau o infectie locala determina modificarea aspectului unghiei (apar santuri, pete albicioase, pierderea transparentei, decolorarea sau colorarea excesiva, ingrosarea sau ruperea unghiei). Orice modificare si orice infectie trebuie tratata de dermatolog.
  • Ca sa ai unghii sanatoase, consuma alimente bogate in zinc, fier si acizi grasi esentiali.

 

 

  • In ceea ce priveste partea creativa: trebuie sa alegi o forma pentru unghiile tale. Asadar, studiaza-ti mainile un moment. Analizeaza lungimea si grosimea degetelor. Forma unghiei trebuie sa le puna in valoare. De obicei, o mana mica arata cel mai bine cu unghii in forma de migdala. Degetele scurte par mai lungi cu unghii semiovale. Mainile osoase arata perfect cu unghii patrate.
  • Alta regula spune sa alegi forma unghiei in functie de forma cuticulei. Lungimea unghiei este la fel de importanta: nu trebuie sa fie foarte scurta, nici foarte lunga, dar perfect neteda. Tendintele actuale in manichiura impun unghii de numai cativa milimetri. Daca depasesc varful degetelor sunt deja prea lungi.
  • Cat despre culoare… se alege in functie de nuanta pielii, de carnatie, de forma unghiei si de tendinte. O mana grasuta arata mai bine cu nuante pale de roz, una subtire arata superb in culori puternice. Unghiile patrate par mai delicate si mai arcuite daca sunt colorate intr-o nuanta deschisa, semimata. Culorile profunde sint elegante si glamour, cele aprinse sunt funny.

Iti doresti si tu unghii sanatoase si frumoase, dar e greu sa respecti regulile de mai sus si sa tii pasul cu tendintele momentului in manichiura?

Esti constienta ca unghiile ingrijite te ajuta sa-ti definesti stilul, reprezentand detaliul final al lookului tau?

Adauga un plus de eleganta si interes pentru propria persoana, mentinandu-le in permanenta curatate, taiate, dar si sanatoase!

Iar, daca te simti depasita si ai nevoie de sfatul unor profesionisti,  CONTOUR Beauty Center iti ofera o varietate de servicii de manichiura. Personalul nostru te asteapta cu recomandari pretioase si cele mai bune servicii – culori chic si de durata, pentru o manichiura perfecta!

Iti vei iubi unghiile!