page

EPILARE DEFINITIVA PROGRESIVA

La CONTOUR Beauty Center

  • puteti beneficia de diverse tipuri de epilare definitiva atat cu laserul cu 3 lungimi de unda, cat si cu laser dioda si IPL;
  • tratamentul de epilare definitiva este UNISEX, adresandu-se deopotriva doamnelor si domnilor;
  • testarea epilarii definitive este GRATUITA si se efectuaza pe zona axile sau inghinal.

Activand in domeniul epilarii definitive  inca din anul 2015, am impartasit bucuria sutelor de clienti multumiti de calitatea serviciilor prestate de catre personalul experimentat al centrelor noastre.

Epilarea definitiva este o procedura din domeniul esteticii, care a castigat, in ultimii ani, din ce in ce mai multa notorietate in randul doamnelor si domnilor din Romania.

Este important de mentionat, inca de la inceput, ca tratamentul de epilare definitiva este, de fapt, unul personalizat, fiind conturat de specialisti, in urma unei consultatii si a unei testari.

Pentru a veni in sprijinul dvs. in vederea stabilirii unei programari, va oferim in cele ce urmeaza cele mai importante aspecte legate de epilarea definitiva.

Ce este epilarea definitiva?

Epilarea definitiva reprezinta procedura prin care foliculii de par sunt distrusi, impiedicandu-se astfel cresterea ulterioara a firelor de par.

 

Un aspect interesant de mentionat este ca tehnologia folosita pentru epilarea definitiva a fost creata initial pentru tratarea imperfectiunilor cosmetice ale pielii (cum ar fi capilarele sparte sau petele cauzate de inaintarea in varsta), ulterior constatandu-se ca ea este eficienta si in eliminarea parului. De aceea, unul dintre efectele tratamentului de epilare definitiva este reprezentat de imbunatatirea vizibila a calitatii pielii.

Firul de par are trei faze de crestere: anagen, catagen si telogen, durata fiecarei faze depinzand de zona corpului in care se afla parul. Procedura de epilare definitiva efectuata in faza anagena are efectul scontat, intrucat doar in aceasta faza parul reactioneaza la tehnologia care sta la baza interventiei – tehnologia laser sau IPL.

Aceste tehnologii folosesc un dispozitiv bazat pe lumina pentru a distruge definitiv foliculii de par. Acest dispozitiv transforma energia data de lumina in caldura si coaguleaza melanina din foliculii de par, astfel incat acestia nu mai pot genera noi fire de par.

Pentru rezultate de maxima eficienta, epilarea definitiva trebuie privita in ansamblu, ca o procedura cu 3 etape: etapa de pregatire a procedurii, etapa de efectuare a procedurii si etapa post-procedura.

Pregatirea procedurii de Epilare Definitiva

In etapa de pregatire a procedurii, clientii trebuie sa respecte cateva recomandari:

  • trebuie sa foloseasca doar aparatul de ras sau crema depilatoare; mai exact, cu circa 12 – 24 de ore inainte de sedinta de epilare definitiva, se va indeparta parul din zona care va face obiectul tratamentului;
  • nu trebuie sa foloseasca, cu circa 3 saptamani inainte de sedinta, metode de epilare ce implica eliminarea parului din foliculi, cum ar fi ceara sau epilatorul electric;
  • trebuie sa evite expunerea la soare/solar cu circa 3 zile inainte de sedinta;
  • cu cateva zile inainte, trebuie sa se efectueze o exfoliere a pielii pentru a se asigura ca exista o cantitate minima de celule moarte pe suprafata pielii ce urmeaza sa fie tratata; asta pentru ca celulele moarte pot impiedica lumina dispozitivului laser sa ajunga la foliculii de par, influentand astfel negativ rata de succes a interventiei;
  • in cazul clientelor, acestea trebuie sa se asigure inainte de interventie ca nu sunt insarcinate.

Odata intrunite aceste cerinte, urmeaza consultatia la specialist, care are urmatoarele obiective:

  • definirea unor asteptari realiste de la procedura de epilare definitiva;
  • transmiterea catre client a tuturor informatiilor legate de interventie, a instructiunilor post interventie, precum si a potentialelor complicatii si contraindicatii.

Personalul specializat care va efectua interventia va stabili in cadrul aceleiasi consultatii tipul de piele al clientului, intrucat testarea exacta a tipului de piele este esentiala pentru succesul tratamentului si pentru evitarea unor potentiale complicatii.

Tipul de piele se stabileste in functie de raspunsul acesteia la sesiuni anterioare de expunere solara – clientul va furniza personalului specializat informatii care vor conduce la aceasta clasificare. Este important de mentionat ca tipul de piele nu se stabileste dupa aspect si ca acesta nu trebuie confundat cu bronzul. In timp ce intensitatea bronzului se poate schimba in functie de anumite conditii, tipul de piele este un element cu care se naste fiecare persoana si care nu se schimba de-a lungul vietii.

Cum se desfasoara Epilarea Definitiva?

Primul pas consta in pozitionarea clientului in functie de zona care urmeaza sa fie tratata. In acest prim pas, este important atat confortul clientului pe durata interventiei, cat si accesul specialistului care efectueaza procedura la zona care urmeaza sa fie tratata si la ecranul dispozitivului cu care se efectueaza tratamentul.

Urmeaza verificarea si inlaturarea oricaror urme de par, urmate de curatarea usoara a zonei, pentru eliminarea urmelor de machiaj, murdarie si umiditate.

Al treilea pas il reprezinta aplicarea unui gel special, incolor, intr-un strat de 2-3 mm grosime si tratarea unei zone de test. Testul consta in aplicarea unui impuls laser si verificarea rezultatului.

Raspunsul la acest test determina parametrii de tratament eficient si sigur. Astfel, daca nu exista efecte adverse in urma testarii, se continua procedura in conditii de siguranta.

Durata procedurii variaza in functie de zona tratata si de echipamentul folosit – daca pentru buza superioara, barbie, axila sau zona inghinala sunt necesare 5 pana la 20 de minute de tratament, in cazul gambelor, bratelor sau picioarelor, aceasta durata creste de la 30 minute pana la o ora si jumatate.

Pentru un rezultat optim pe termen lung, sunt necesare mai multe sedinte, efectuate la un interval de 4-6 saptamani intre ele.

Acest interval variaza in functie de zona tratata si de ritmul de crestere a firelor de par. In unele cazuri, dupa efectuarea a cel putin 4 sedinte de tratament, intervalul creste la 8-10 saptamani.

Daca pentru zona buzei superioare (mustata) sunt suficiente, in medie, 8-10 sedinte, pentru epilarea definitiva a bratelor si a picioarelor pot fi necesare 6 sedinte, insa aceste repere variaza de la caz la caz.

Desi rezultatul procedurii de epilare definitiva este vizibil imediat, efectul final va deveni permanent la cateva luni de la inceperea tratamentului.

Este important de retinut ca, pe durata tratamentului, clientul nu va aplica crema depilatoare sau ceara pe zona tratata.

Efecte si recomandari post-procedura de Epilare Definitiva

Dupa efectuarea procedurii, pot aparea mici iritatii locale sau usoare inrosiri ale pielii, similare celor prezente dupa epilarea cu ceara, efecte care vor disparea dupa 4-6 ore de la incheierea procedurii.

In cazuri extrem de rare, unii clienti pot suferi, in primele 3 zile de la efectuarea procedurii, mici inflamari ale pielii, similare urticariei, care insa vor disparea.

La cateva zile dupa efectuarea procedurii, firele de par tratate vor reaparea la nivelul pielii, dand impresia ca ar creste. Prezenta acestor fire de par nu inseamna ca tratamentul nu a avut efect, pentru ca dupa circa 10-14 zile ele vor cadea singure. Este important a nu se smulge aceste fire. Clientul poate efectua, pe zona tratata, un masaj usor cu o manusa exfolianta pentru a accelera caderea acestor fire intrate in regresie.

Dupa efectuarea sedintei, este recomandat a se evita expunerea la soare timp de cel putin 3 zile.

Daca acest lucru nu este posibil, se recomanda aplicarea de creme cu factor de protectie solara de minim 30. Cremele trebuie aplicate cu cel putin 15 minute inainte de expunere, din 2 in 2 ore pe durata expunerii si imediat dupa ce clientul iese din apa.

In loc de aplicarea de deodorant direct pe pielea tratata, clientul trebuie sa foloseasca  lotiuni, creme hidratante sau anti-iritante.

De asemenea, dupa interventie, trebuie sa se evite:

  • frecarea ori scarpinarea zonei tratate;
  • baile si dusurile fierbinti, precum si sauna, timp de 24-48 de ore;
  • inotul in apa cu continut ridicat de clor;
  • purtarea de haine foarte stramte sau din material sintetic;
  • folosirea produselor de exfoliere a pielii, timp de o saptamana;
  • folosirea de lotiuni parfumate si transpirarea intensa timp de 24-48 de ore.

Clientul va mentine zona supusa interventiei uscata si curata si se va hidrata, prin consumul unei cantitati mari de apa.

La unele persoane, epilarea definitiva trebuie intretinuta.

Asta inseamna ca, dupa cativa ani de la finalizarea tratamentului, parul poate sa reapara pe alocuri. Motivul pentru care apar aceste fire de par este ca foliculii pilosi sunt extrem de numerosi, iar fototermoliza reuseste sa ii distruga numai pe cei aflati in stadiu activ la momentul efectuarii interventiei. Exista foliculi care raman inactivi in piele. Ei pot ramane in acest stadiu pe toata durata vietii daca nu apar conditii care sa-i stimuleze, cum ar fi anumite dezechilibre hormonale. Daca apar astfel de dezechilibre, unele fire de par pot aparea din nou, chiar si dupa aplicarea procedurii de epilare definitiva. Insa, avand in vedere ca aceste fire sunt foarte subtiri si au un ritm lent de crestere, ele pot fi usor indepartate cu ajutorul unei sedinte de intretinere. Mai eficienta decat urmarea unei sedinte de intretinere este evitarea producerii de dezechilibre hormonale, prin adoptarea unui stil de viata sanatos, constand in evitarea situatiilor cu nivel ridicat de stres, a starilor de oboseala excesiva si asigurarea unui meniu alimentar echilibrat.

Riscurile Epilarii Definitive

Persoanele care apeleaza la epilarea definitiva in saloane sau clinici care utilizeaza aparatura neomologata se supun riscului de tulburari de hiperpigmentare importante, arsuri locale, eritem intens cu prurit, arsuri cutanate sau chiar cancere de piele, daca nu le sunt protejate alunitele in timpul procedurii.
De aceea, este important ca, inainte de inceperea procedurii de epilare definitiva, sa consultati un specialist, care sa stabileasca daca prezentati vreun risc asociat acesteia.

Avantajele epilarii definitive de la CONTOUR Beauty Center

  • Tratament personalizat – tehnologiile performante care stau la baza conceptului de epilare definitiva de la CONTOUR (laser cu 3 lungimi de unda, laser dioda, IPL) sunt utilizate cu atenție de către specialiștii noștri, pe baza unei multitudini de condiții, care variază de la o persoană la alta. Din acest motiv, în centrele noastre, se va folosi întotdeauna cea mai bună metodă pentru pielea și pentru nevoile dvs. unice.
  • Personalul nostru este specializat conform standardelor internaționale,  este instruit să ofere consultanță și să efectueze tratamente de epilare progresiv definitivă. Operatoarele noastre primesc diploma de specialisti la sfarșitul unui training riguros, fiind evaluate permanent de către departamentul de formare.
  • Epilarea definitiva va ajuta pielea sa ramana fina si lipsita de par pentru totdeauna. Odata efectuata aceasta procedura, nu va mai trebui sa va faceti griji in legatura cu firele nedorite de par.
  • Un alt avantaj oferit de epilarea definitiva este cel legat de costuri, pentru ca, indiferent de metoda traditionala de epilare pe care o folositi in prezent, aceasta genereaza costuri continue, in timp ce epilarea definitiva presupune un singur cost, pe durata sedintelor, fara a mai fi nevoie de noi si noi investitii in vizitele la salonul de cosmetica sau in alte metode de eliminare a parului nedorit.
  • Preț convenabil –  CONTOUR a oferit întotdeauna prețuri și oferte avantajoase, raportul calitate-preț fiind unul greu de egalat.
  • Timpul suplimentar pe care sa il dedicati altor activitati este un alt beneficiu de care va veti bucura dupa ce apelati la epilarea definitiva. Timpul alocat epilatului (fie el cu lama de ras ori cu epilatorul electric) va disparea de pe agenda cu lucruri de facut.
  • Lipsa durerii – epilarea definitiva implica senzatia unor mici ciupituri, aceasta putand fi eliminata prin reglarea dispozitivului cu care se efectueaza procedura, astfel incat starea de disconfort sa dispara pe durata tratamentului. Comparativ cu durerea provocata de epilarea cu ceara, mai ales in zone ca axile sau inghinal, senzatia generata de epilarea definitiva este una foarte blanda.